”Med onboarding fick vi snabbt igång tempot”

sep 17, 2020

HR-techbolaget Jobagent behövde kompetenta utvecklare för att bygga plattformen som är kärnan i verksamheten. Med Miller Development fick de allt de behövde och lite till. Nu har Jobagent ett eget team på fem personer på Filippinerna som dagligen tillgodoser deras utvecklingsbehov, både front- och back-end.   

Året var 2016. Björn Elowson, psykologen som jobbat med allt från personbedömningar av vd:ar i Sverige till att utveckla automatiserad karriärvägledning i London och Mats Wernheim, serieentreprenören som bland annat grundat och drivit upp bolagen ZeroLime, Want och Mayday, hade en affärsidé. De båda entreprenörerna ville bygga en delningstjänst för jobbsökare. Istället för att, som många andra rekryteringsbolag låta personer leta efter lediga jobb, skulle de låta jobben komma till de sökande.  

Jämförde inte med andra 

Björn Elowson, JobAgent

”Vi behövde riktigt duktiga programmerare för att bygga vår plattform, som består av en delningstjänst där vårt system hjälper människor att beskriva sina styrkor, hur de är som personer, vilka skills de har och vart de vill i sin karriär. Datan som de lägger in blir sökbar för rekryterare via anonymiserade annonser om personerna i fråga”, förklarar Björn.  Han och Mats kom i kontakt med Sven Miller, ägare och grundare av Miller Development, och fick snabbt en positiv känsla. 

”Vi fick jättestort förtroende för Sven direkt. Därför valde vi att gå vidare utan att jämföra med andra bolag. När vi därefter fick träffa utvecklarna visste vi att vi hade valt rätt”, säger Björn.  

Björn, Mats och techgurun Fredrik Niemelä, tidigare product development på Spotify och nu tech-lead på JobAgent, fick omgående ta del av Miller Developments onboarding-process. Efter ett digitalt uppstartsmöte med Sven, med bland annat en gedigen genomgång av kommande arbetsprocesser och -rutiner, och ett med teamet i Filippinerna reste Björn och Fredrik tillsammans med Sven till Filippinerna för att kunna träffa alla medarbetarna fysiskt på plats i Dumaguete.  

Hög nivå på utvecklarna 

”Under resan ägnade vi mycket tid åt att diskutera med teamet och förmedla våra tankar kring vad det var som skulle byggas. Jag och Fredrik berättade om vilka problem vi behövde hjälp med att lösa, hur vår plattform skulle vara utformad och vi hann också avhandla en hel del övriga bolagsplaner”, säger Björn. 
Resterande tid fick Jobagent och teamet lära känna varandra under lättsamma former, på middagar och gemensamma utflykter.  
”Vi fick mängder av erfarenheter och insikter. Dels märkte vi att teamet är väldigt sammansvetsat, vilket är otroligt positivt. Men också att det är hög nivå rent kunskapsmässigt på medarbetarna på Miller Development. De kunde dessutom enkelt sätta sig in i vår verklighet och vi i deras.” 

Digitala stand-ups varje dag 

Björn poängterar att onboarding-processen, med bland annat detaljerade uppstartsmöten och resan till Filippinerna, var helt avgörande för det fortsatta arbetet framåt.  
”Det var jätteviktigt att få lära känna alla i teamet. Det gjorde det lätt att snabbt få upp tempot i arbetet, eftersom vi hade fått en klar bild över vem av oss som gör vad och hur processerna skulle gå till”, säger Björn. 
Så fort Björn och Fredrik kom hem igen startade samarbetet med digitala stand-ups i princip varje dag tillsammans med en demo efter varje sprint.  
”Även vi på den svenska sidan av bolaget hade, och har fortfarande, demos för teamet i Dumaguete, så att alla alltid är med på vad som händer. I takt med att utvecklingen blivit mer självgående behöver vi bara ha digitala stand-ups ett par gånger i veckan. Dessutom har jag, som är produktägare, och Cedrik, som är proxy produktägare för teamet i Filippinerna, regelbundna möten varje vecka.” 

Om Jobagent 

Bolaget grundades 2016 av Björn Elowson och Mats Wernheim och startade det operativa arbetet i augusti 2019. Idag arbetar 10 personer aktivt i Jobagent – som hjälper jobbsökande personer och andra som vill ta ett steg i karriären att synas på jobbmarknaden. Datan som personerna lägger in om sig själva blir till annonser som är sökbara för rekryterare. På så sätt kommer jobben till den sökande istället för tvärtom.   

Läs mer på jobagent.se