Sant eller falskt om offshore? 5 vanliga missuppfattningar

sep 3, 2020

Tänker du också att vissa saker är sanna? Utan att du funderat på varför? Många som är negativa till offshore baserar sina argument på solklara missförstånd. 

Varsågod! Här bjuder vi på våra motargument till några av de vanligaste missuppfattningarna.  

1. ”Vi hittar bättre kompetens i Sverige” 

Självklart finns det både bra och mindre bra personal i alla länder. Allt handlar om att rekrytera rätt personer, vilket är en utmaning oavsett var i världen du rekryterar.  Vår erfarenhet har lärt oss hur vi hittar rätt personer. Kanske har du eller någon du känner inte kunnat rekrytera passande personer utomlands? Det betyder inte att vi, som dessutom jobbar med detta på heltid, har problem att hitta kompetent personal. 

2. ”Kulturkrockarna är för stora” 

Absolut, det finns kulturskillnader att ta hänsyn till. Vi på Miller Development gjorde ett aktivt val att bygga vår verksamhet i just Filippinerna. Helt enkelt eftersom personer från Filippinerna talar bäst engelska i hela världen och att vi svenskar har lätt för att jobba tillsammans med människor från detta land. Till skillnad från i många andra länder i Asien är det en självklarhet att man i Filippinerna klart och tydligt svarar ”ja” eller ”nej” om man får frågan om man har förstått.  

3. ”Teamet sitter för långt bort” 

Japp, det är en bit mellan Filippinerna och Sverige. Det är också anledningen till att vi har utformat våra processer för att minimera avståndskänslan. Vi och våra kunder tvingas helt enkelt att ha lite bättre och smidigare processer för att allt ska fungera. Många vill ha sin utvecklingsavdelning inhouse. Men även detta argument bygger på missuppfattningar.  Jämför med stora bolag som Nike eller Apple. Hur många skor eller telefoner tillverkar de inhouse? De har för länge sedan placerat produktionen i andra länder, vilket knappast gjort att de minskat i värde. Behåll gärna viss kompetens i huset, men det finns inga hinder för att outsourca själva produktionen av mjukvaran. 

4. ”Det tar för mycket tid” 

Inte sant! Dock är det extremt tidsödande om du inte vågar lita på att ditt team kan lösa problemen själva. Vilket i sin tur leder till att du själv tycker att du behöver skriva en övertydlig specifikation för att de ska göra rätt. De agila processerna har slagit igenom på alla fronter eftersom vi i branschen redan kommit överens om att det inte funkar med vattenfallsprocesser. Varför skulle dessa ineffektiva processer fungera bättre när teamet sitter på andra sidan jorden? Dessutom handlar det om förtroende och långsiktighet. Om du inte har långsiktiga ambitioner med ditt team, vågar du inte heller lita på att de kan ta eget ansvar. Sanningen är att våra kunder spenderar mindre tid för att styra våra team än de gör med sina interna team. 

5. ”De flesta misslyckas” 

Visst, det finns många exempel på misslyckade offshore-satsningar. Men vi vågar påstå att det i grunden handlar om att ingen av de inblandade vetat hur de ska lyckas. Vi på Miller Development har noga utarbetade processer och erbjuder dessutom en generös pengarna-tillbaka-garanti. En garanti som ingen av våra kunder hittills har velat använda. Helt enkelt för att vi lagt ner oerhört mycket arbete på att skapa en verksamhet som ska lyckas med sitt uppdrag. Påståendet att många misslyckas har med andra ord ett stort uns sanning i sig. Dock gäller det inte offshorebolag som förstått hur man ska jobba för att lyckas.